Ha egy kicsit több időd lesz a konyhában, készítsd el ezt a vörös áfonyás szűzpecsenyét

Ez a remek fogás megérdemel egy jó adag házi gnocchit akár hagyományos, akár sütőtökös változatban. Ha áfonyát nem találsz, aszalt barackkal vagy szilvával készítsd el.

Tejszínnel és anélkül is elkészítheted.
Tejszínnel és anélkül is elkészítheted.invizbk

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 ek. liszt
  • 50 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 1 ek. olaj
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk. puha vaj
  • 1.5 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 4 ek. áfonyaszósz
  • só, rózsabors, fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a befűszerezett lisztben a húst, majd dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymákkal együtt. 8 perc után add hozzá az alaplét, majd párold 10 percen át, végül mehet bele egy fél üveg áfonyamártás és tejszín is. Alaposan fűszerezd meg sóval és rózsaborssal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek