Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

A koktélparadicsomokat ne hagyd ki.
A koktélparadicsomokat ne hagyd ki.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre durumpenne
  • 15 deka paradicsomszósz
  • 15 deka mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 8 deka chorizo kis kockákra vágva
  • 15 deka csirkemell felcsíkozva
  • 1 tk. vaj
  • 15 deka mozzarellagolyó
  • 2 ek. fekete olíva felaprítva
  • 15 deka friss koktélparadicsom összevágva
Recept idők

Elkészítés:

A vajban süsd meg a csirkét és a kolbászt, majd tedd félre a keveréket. A tésztát lobogó, sós vízben főzd al dentére, majd keverd a húsokhoz és ízesítsd a többi hozzávalóval. Friss bazsalikommal a tetején a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek