Idén a lencséből indiai hangulatú zöldségfasírtokat készítettünk

Mangócsatnival és egy kis fetával ízesített rukkolasalátával tálaljuk a legszívesebben ezeket a kamu húsgolyókat, leginkább így év elején, amikor egyrészt kötelező alapanyag a lencse, másrészt a húsételekből is elég egy időre.

Paradicsomszósszal, spagetti tetején is finom.
Paradicsomszósszal, spagetti tetején is finom.Gabi Aymat

Hozzávalók

  • 1 bögre lencse alaplében megfőzve
  • 1 szelet tejbe áztatott kalács
  • zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só, bors, garam masala
  • 1 darab tojás
  • 1 kisebb csokor petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a lencsét, lehetőleg alaplében, majd egy aprítógépben dolgozd össze az összes hozzávalót, és ha szükséges, adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Formázz belőle tetszőleges alakú fasírtokat, forgasd meg mindegyiket zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban süsd ki mindegyiket. Vega burgerben is remek sült hagymával és barbecue-szósszal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek