Sült tökkel finom és még egészségesebb a sajtos makaróni

Téli hangulatban is érdemes megkóstolnod a mac and cheese-t, egy kevés édeskés sült tök nagyon jól illik az aromás sajtok közé. Akár érettebb, pikánsabb sajtokat is választhatsz hozzá, a tök szépen kisimítja majd az ízeket.

Nem muszáj  a sütőbe tenned, de így lesz a legszebb.
Nem muszáj a sütőbe tenned, de így lesz a legszebb.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy szelet sült tök
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér
  • 1 ek. barna cukor
  • 2 bögre szarvacskatészta (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 deci tejszín
  • 1 bögre reszelt cheddar
  • 2 nagy evőkanál natúr krémsajt
  • 7 deka reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Sós, lobogó vízben főzd készre a tésztát. A tök húsát pürésítsd, majd a parmezánon kívül minden szükséges alapanyagot adj hozzá és fűszerezd. Ha a tészta elkészült, keverd el a szósszal, majd tedd egy kivajazott jénaiba, és néhány perc alatt pirítsd meg a tetejét. Ezek után szórd meg a parmezánnal, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek