A tökéletes házi, gyúrt tésztához nincs más dolgod, csak egy nagy bögre liszthez 2 tojást és egy kevés olívaolajat adni – ebből két adag tészta lesz. Csak nyújtsd ki extra vékonyra, vágd csíkokra és főzd meg lobogó, sós vízben a friss tagliatellét. Ha csak egy kevés szarvasgombaolajjal és friss mozzarellával tálalod, akkor is tökéletes, de a parmezános-vajas-fügés változatban sem fogsz csalódni. És van még ezeken kívül is néhány tippünk, már mutatjuk is, mik azok!
Ha csak egy kis adag garnéla van otthon, érdemes salátákban, levesek közepén vagy egy-egy ilyen klassz tésztaételben felhasználnod. Akárcsak a húsokat és halakat, mindig olvaszd ki, mielőtt hőkezelnéd.
Fontos az egészség, szeretnénk is egy kicsit több brokkolit enni, de párolva azért nem a legnagyobb élmény. Annál finomabb viszont ropogósra pirított mandulával egy jó házi tésztával tálalva!
Nyilván el lehet pusztítani egy rúd házikolbászt néhány nap alatt, de ha óvatosabban bánnál az egészségesnek annyira nem mondható alapanyaggal, ízesítsd inkább vele a salátákat vagy az olyan finom tésztákat, mint ez itt!
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Ha a sonka egy érett, szárított változat, semmiképpen ne hőkezeld, csak vágd vékony csíkokra és tálald egy gyors tészta tetején!
Vajon miért ne készíthetnénk akár ősszel is ezt a jó kis halas tésztát, hogy megidézzük a legforróbb hónapokat?