Ezek a klassz tésztaételek csak néhány különleges összetevőből állnak

Olvasási idő kb. 2 perc

Olyan recepteket gyűjtöttünk egybe, amik megmentik a napot, amikor csak egy gyors vacsorára van idő, mégis szeretnél valami különlegeset a bolognain és a tejszínes-sonkáson túl.

A tökéletes házi, gyúrt tésztához nincs más dolgod, csak egy nagy bögre liszthez 2 tojást és egy kevés olívaolajat adni – ebből két adag tészta lesz. Csak nyújtsd ki extra vékonyra, vágd csíkokra és főzd meg lobogó, sós vízben a friss tagliatellét. Ha csak egy kevés szarvasgombaolajjal és friss mozzarellával tálalod, akkor is tökéletes, de a parmezános-vajas-fügés változatban sem fogsz csalódni. És van még ezeken kívül is néhány tippünk, már mutatjuk is, mik azok!

Ha csak egy kis adag garnéla van otthon, érdemes salátákban, levesek közepén vagy egy-egy ilyen klassz tésztaételben felhasználnod. Akárcsak a húsokat és halakat, mindig olvaszd ki, mielőtt hőkezelnéd. 

Ha csak egy kevés garnéla van otthon, ebben a paradicsomos változatban a helye!Ha csak egy kevés garnéla van otthon, ebben a paradicsomos változatban a helye!

Garnélából nem nagyon vesz az ember 2-3 kilót, így érdemes salátákban, levesek közepén vagy egy-egy ilyen klassz tésztaételben felhasználnod. Ez a tészta tökéletes mediterrán fogás hozzá.

Tovább olvasom

Fontos az egészség, szeretnénk is egy kicsit több brokkolit enni, de párolva azért nem a legnagyobb élmény. Annál finomabb viszont ropogósra pirított mandulával egy jó házi tésztával tálalva!

A brokkoli tésztával is finom, főleg, ha egy kevés pirított mandula is kerül a tetejéreA brokkoli tésztával is finom, főleg, ha egy kevés pirított mandula is kerül a tetejére

Szeretnénk egy kicsit több brokkolit enni, de ahhoz rövid az élet, hogy párolva együk főtétel helyett. Ám durumtésztával, fokhagymával, mascarponéval és mandulával már egészen finom, ráadásul egészséges fogás készíthető belőle. Ha füstölt makrélát is teszel bele, még tökéletesebb lesz a végeredmény.

Tovább olvasom

Nyilván el lehet pusztítani egy rúd házikolbászt néhány nap alatt, de ha óvatosabban bánnál az egészségesnek annyira nem mondható alapanyaggal, ízesítsd inkább vele a salátákat vagy az olyan finom tésztákat, mint ez itt! 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Ha a sonka egy érett, szárított változat, semmiképpen ne hőkezeld, csak vágd vékony csíkokra és tálald egy gyors tészta tetején!

Vajon miért ne készíthetnénk akár ősszel is ezt a jó kis halas tésztát, hogy megidézzük a legforróbb hónapokat? 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek