Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.JoeGough
Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál növényi olaj
- 50 deka csirkecomb
- 20 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
- 2 szál zellerszár apróra vágva
- 3 darab hámozott paradicsom
- 2 ek. paradicsompüré
- ízlés szerint só, bors és oregánó
- 6 deka fekete olíva
- 30 deka csicseriborsó- vagy fehérbabkozerv
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 deci spanyol vörösbor
- 1 deci alaplé
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Vágd apróra az alapanyagokat, és a hagymát pirítsd meg a forró olajon. Ezek után süsd benne a kobászt és a húst kifehéredésig, majd néhány perc után öntsd fel a borral. 5 perc után mehet a keverékbe minden hozzávaló az olívákat kivéve, majd fedő nélkül főzd a ragut, amíg besűrűsödik. Ha már nem forró, ízesítd a keveréket, majd friss petrezselyemmel és fekete olívával a tetején tálald, és kínálj mellé egy-egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret.