Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

A gyors raguk mindig megmentik az embert, amikor éppen kopog a szeme valamikor a nap végén egy egész napos munka után. Ez a csirkés-kolbászos változat gyorsan elkészül, nem is kell hozzá más, csak egy kevés friss zöldség és néhány tortillalap.

Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.
Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.JoeGough

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 50 deka csirkecomb
  • 20 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
  • 2 szál zellerszár apróra vágva
  • 3 darab hámozott paradicsom
  • 2 ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 6 deka fekete olíva
  • 30 deka csicseriborsó- vagy fehérbabkozerv
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci spanyol vörösbor
  • 1 deci alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra az alapanyagokat, és a hagymát pirítsd meg a forró olajon. Ezek után süsd benne a kobászt és a húst kifehéredésig, majd néhány perc után öntsd fel a borral. 5 perc után mehet a keverékbe minden hozzávaló az olívákat kivéve, majd fedő nélkül főzd a ragut, amíg besűrűsödik. Ha már nem forró, ízesítd a keveréket, majd friss petrezselyemmel és fekete olívával a tetején tálald, és kínálj mellé egy-egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek