Még egy variáció koreai csirkére – körtés-szójaszószos salátával tálald

Csak néhány körteszelet, jégsaláta és szójaszószos-mézes-gyömbéres öntet kell a mellé kínált salátához a tökéletes koreai hangulatért.

Egy kevés zöldhagymával tálald.
Egy kevés zöldhagymával tálald.rudisill

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka csirkemell vékony csíkokra vágva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felcsíkozva
  • 0.5 darab körte felcsíkozva
  • 2 ek. szezámolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 5 ek. szójaszósz
  • 2 ek. porcukor
  • 3 ek. mirin
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A pác elkészítéséhez a fokhagymát, a hagymát és a körtét konyhai robotgépben törd össze, majd tedd egy tálba. Add hozzá a szóját, cukrot, 5 evőkanál vizet, szezámolajat, mirint és borsot, és jól keverd össze. Pihentesd benne a csirkét legalább egy órán át, majd forró zsiradékban süsd készre a csíkokat. Saláta helyett sült tojással, rizzsel és kimchivel is nagyon finom. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek