Egy kevés zöldhagymával tálald.rudisill
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka csirkemell vékony csíkokra vágva
- 1 kisebb fej vöröshagyma felcsíkozva
- 0.5 darab körte felcsíkozva
- 2 ek. szezámolaj
- só és bors ízlés szerint
- 5 ek. szójaszósz
- 2 ek. porcukor
- 3 ek. mirin
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A pác elkészítéséhez a fokhagymát, a hagymát és a körtét konyhai robotgépben törd össze, majd tedd egy tálba. Add hozzá a szóját, cukrot, 5 evőkanál vizet, szezámolajat, mirint és borsot, és jól keverd össze. Pihentesd benne a csirkét legalább egy órán át, majd forró zsiradékban süsd készre a csíkokat. Saláta helyett sült tojással, rizzsel és kimchivel is nagyon finom.