Őszi vitamintuning: spanyol gazpacho csípősen, ananásszal

Miért ne ehetnénk ősszel is gazpachót? Ebben a csípős, ananászos változatban ráadásul még finomabb, és akár vegánként is bátran falatozhatod.

Ananász helyett akár zöldségekkel is tálalhatod.
Ananász helyett akár zöldségekkel is tálalhatod.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

Az ananászhoz

  • 20 deka ananász felkockázva
  • 2 ek. csiliszósz
  • 2 ek. étolaj

A leveshez

  • 0.5 darab uborka
  • 0.5 darab sárga paprika
  • 1 darab kápia paprika
  • 3 darab hámozott paradicsom
  • 2 levél medvehagyma (elhagyható)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 deka fehér kenyér
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 evőkanál sherryecet
  • só, bors és oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A kissé beolajozott ananászt grillezd meg és locsold meg egy kevés csiliszósszal. Kockázd fel és tedd félre. A hozzávalókat egyszerűen keverd krémesre egy aprítógépben, majd ízesítsd és hűtsd legalább 20 percen át. A csípős ananászkockákkal a közepén tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek