Dobd fel a napot ezekkel a koreai karfiolszárnyakkal!

Igen, mi is tudjuk, hogy a karfiolnak általában nincs szárnya, ez a fogás a nevét inkább onnan kaphatta, hogy hunyorítva, messziről kissé úgy tűnik, mintha csirkeszárnyakat enne az ember.

Vega változatban is finom.
Vega változatban is finom.JuliaMikhaylova

Hozzávalók 2 személyre

A karfiolhoz

  • 1 kisebb fej karfiol rózsaira szedve és megfőzve
  • 10 deka liszt
  • 1 ek. szójaszósz
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • pirított szezámmag a tetejére

A mázhoz

  • 60 g gochujang (koreai erjesztett csilipaszta) (elhagyható)
  • 1 ek. rizsecet
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 ek. szezámolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. friss reszelt gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet másfél deci vízzel és a szójaszósszal keverd el, és ebben forgasd meg a karfiolokat, majd utána zsemlemorzsában is. Ezek után a hagyományos módon rántsd ki a karfiolokat, de akár sütőben is készítheted, ha spórolnál a zsiradékkal. Közben a máz hozzávalóit alaposan keverd össze, és a kisült darabokat locsold meg vele. Rizs tetején, szezámmaggal megszórva tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek