Vega változatban is finom.JuliaMikhaylova
Hozzávalók 2 személyre
A karfiolhoz
- 1 kisebb fej karfiol rózsaira szedve és megfőzve
- 10 deka liszt
- 1 ek. szójaszósz
- 30 g zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- pirított szezámmag a tetejére
A mázhoz
- 60 g gochujang (koreai erjesztett csilipaszta) (elhagyható)
- 1 ek. rizsecet
- 1 ek. barna cukor
- 1 ek. szezámolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk. friss reszelt gyömbér
Elkészítés:
A lisztet másfél deci vízzel és a szójaszósszal keverd el, és ebben forgasd meg a karfiolokat, majd utána zsemlemorzsában is. Ezek után a hagyományos módon rántsd ki a karfiolokat, de akár sütőben is készítheted, ha spórolnál a zsiradékkal. Közben a máz hozzávalóit alaposan keverd össze, és a kisült darabokat locsold meg vele. Rizs tetején, szezámmaggal megszórva tálald.