Dobd fel a napot ezekkel a koreai karfiolszárnyakkal!

Igen, mi is tudjuk, hogy a karfiolnak általában nincs szárnya, ez a fogás a nevét inkább onnan kaphatta, hogy hunyorítva, messziről kissé úgy tűnik, mintha csirkeszárnyakat enne az ember.

Vega változatban is finom.
Vega változatban is finom.Fotó: JuliaMikhaylova

Hozzávalók 2 személyre:

A karfiolhoz

  • 1 kisebb fej karfiol rózsaira szedve és megfőzve
  • 10 deka liszt
  • 1 ek. szójaszósz
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • pirított szezámmag a tetejére

A mázhoz

  • 60 g gochujang (koreai erjesztett csilipaszta) (elhagyható)
  • 1 ek. rizsecet
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 ek. szezámolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. friss reszelt gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet másfél deci vízzel és a szójaszósszal keverd el, és ebben forgasd meg a karfiolokat, majd utána zsemlemorzsában is. Ezek után a hagyományos módon rántsd ki a karfiolokat, de akár sütőben is készítheted, ha spórolnál a zsiradékkal. Közben a máz hozzávalóit alaposan keverd össze, és a kisült darabokat locsold meg vele. Rizs tetején, szezámmaggal megszórva tálald. 

Ezek Észak-Korea kedvenc ételei
Ezek Észak-Korea kedvenc ételei

Az idegen hangzású, de itthon is egyre ismertebb ételek mellett például a puliszkát is szeretik.

Tovább »

Még több recept

Ez a meleg karfiolos saláta mascarponéval és bazsalikommal az igazi

Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.

január10., 06:04

Cukkini a brownie-ban? Így rejtsd el benne a zöldséget az isteni végeredményért

Jóval egészségesebb, sűrű és gazdag textúrája lesz a sütiknek a cukkinitől, ami kevésbé szárad ki egy adag zöldséggel. Mivel a cukkininek nincs íze, nem lesz fura a sütemény, csak arra kell figyelned, hogy a csokoládéból a lehető legjobb minőségűt válaszd hozzá.

május12., 10:44

Még egy ötlet marhahúsos receptekre: klasszikus sajtburger a titkos szósszal

És mindjárt nem is lesz akkora titok, ha elmondjuk, mire bukkantunk az internet sűrűjében a legfinomabb darált húsos recepteket kutatva. Ha egy hagyományos hamburgert összedobsz, egészen más íze lesz vörös pestóval és olvadt mozzarellával, mint kéksajttal vagy kapros, uborkás mascarponéval. Nálunk ez a változat nyert, de mini változatban szívesen tálalunk mindegyikből egyet-egyet.

május15., 10:44

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

2020. szeptember20., 06:04

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

május15., 10:24

A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát!

A karfiol és a szerecsendió valamiért nagyon jóban vannak, és most nem tennél mellé mást, egy kevés pirított bacont, sült hagymát és mozzarellagolyókat is adj hozzá tálaláskor.

2020. november12., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.