Egy nagy adag hideg tejföllel a legfinomabb.martinturzak
Hozzávalók 2 személyre
- 15 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
- 2 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
- 1 csokor friss snidling és petrezselyem apróra vágva
- 2 evőkanál balzsamecet
- 40 deka főtt fehérbab
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál kapor apróra vágva
- 0.5 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
- 1 nagy evőkanál paradicsompüré
- ízlés szerint só, kömény és frissen őrölt bors
- 2 evőkanál ketchup
Elkészítés:
Dobd a forró olajra a kolbászt és a fokhagymát, majd 5 perc után a babot is keverd hozzá. Ezek után mehet hozzá a paradicsompüré, ketchup és a fűszerek, és ha van otthon sütőtök, karfiol és brokkoli, azok is jól illenek hozzá. A paradicsomot keverd össze a balzsamecettel, majd ha langyosra hűlt a ragu, keverd hozzá a zöldfűszerekkel együtt.