Percek alatt összedobod ezt a fehérbab-kolbász ragut

Édesburgonya-hajókba töltve vagy sült krumpli mellett egy kis adag gravyvel még mindig nem túl egészségtelen fogás, de ha egy adag párolt fehérrépát és friss rukkolát is adsz hozzá, még jobb, alacsony glikémiás indexszel rendelkező ragu lesz a végeredmény.

Egy nagy adag hideg tejföllel a legfinomabb.
Egy nagy adag hideg tejföllel a legfinomabb.martinturzak

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 1 csokor friss snidling és petrezselyem apróra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 40 deka főtt fehérbab
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kapor apróra vágva
  • 0.5 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só, kömény és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a kolbászt és a fokhagymát, majd 5 perc után a babot is keverd hozzá. Ezek után mehet hozzá a paradicsompüré, ketchup és a fűszerek, és ha van otthon sütőtök, karfiol és brokkoli, azok is jól illenek hozzá. A paradicsomot keverd össze a balzsamecettel, majd ha langyosra hűlt a ragu, keverd hozzá a zöldfűszerekkel együtt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek