Indiai ragu két nagy kedvenccel: édesburgonyával és sütőtökkel

Mindkét legfontosabb alapanyagát szeretitek, mi pedig a gyors indiai ragukat, így nincs is okunk arra, hogy a héten valamikor ne dobjunk össze egy ilyen extra gyors zöldségpörköltet.

Korianderes rizzsel a legfinomabb.
Korianderes rizzsel a legfinomabb.haoliang

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 2 kisebb darab vörös csili apróra vágva
  • 1 ek. friss gyömbér lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, kurkuma, koriander, fahéj
  • 3.5 deci alaplé
  • 40 ml kókusztej
  • 500 g édesburgonya felkockázva
  • 1 kisebb darab sütőtök felkockázva
  • 2 ek. étolaj
  • 400 g paradicsomkonzerv felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat a csilivel aprítógépben vágd apróra. A keveréket és a fűszereket pirítsd meg a zsiradékon, majd öntsd fel a kókusztejjel, paradicsommal és az alaplével, és add hozzá a zöldségeket. Kis lángon, fedő nélkül főzd puhára, majd amikor már nem forró, ízesítsd még, ha szükséges. Korianderes rizzsel tálalva a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek