Ez a vegán curry nálunk thai hangulatban készült

Citromfüves rizzsel nincs is ennél izgalmasabb, könnyű fogás, ami egyrészt húsmentes, másrészt gyors, de abban is segít, hogy a tél közeledtével egy kicsit több vitamin jusson a szervezetedbe.

Friss zöldfűszerekkel tálald.
Friss zöldfűszerekkel tálald.Candice Bell

Hozzávalók 4 személyre

A raguhoz

  • 400 ml kókusztej
  • 100 ml zöldségalaplé
  • 15 deka édesburgonya felkockázva
  • 15 deka sütőtök felkockázva
  • 1 csokor újhagyma apróra vágva
  • 10 deka zöldbab
  • 10 deka cukkini felkockázva
  • a tálaláshoz frissen főtt rizs és lime
  • 2 ek. növényi olaj

A vörös currypasztához

  • 10 szem fekete bors
  • 2 tk. rómaikömény-mag
  • 2 tk. koriandermag
  • 4 kisebb darab csili
  • 5 levél medvehagyma
  • 2 darab zúzott fokhagyma
  • 2 cm friss gyömbér összevágva
  • 1 nagy csipet őrölt fahéj
  • 0.5 darab kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

A currypasztához egy mozsárban törd össze az (apróra vágott) hozzávalókat és tedd félre legalább 5 perc keveréssel. A forró olajra dobj belőle 4 kanállal, süsd néhány percig, majd mehet hozzá a kókusztej és az alaplé. Öt perc után add hozzá (cukkini kivételével) a zöldségeket és kis lángon főzd 5-10 percen át, majd a cukkinivel is adj neki még ugyanennyit.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek