Friss zöldfűszerekkel tálald.Candice Bell
Hozzávalók 4 személyre
A raguhoz
- 400 ml kókusztej
- 100 ml zöldségalaplé
- 15 deka édesburgonya felkockázva
- 15 deka sütőtök felkockázva
- 1 csokor újhagyma apróra vágva
- 10 deka zöldbab
- 10 deka cukkini felkockázva
- a tálaláshoz frissen főtt rizs és lime
- 2 ek. növényi olaj
A vörös currypasztához
- 10 szem fekete bors
- 2 tk. rómaikömény-mag
- 2 tk. koriandermag
- 4 kisebb darab csili
- 5 levél medvehagyma
- 2 darab zúzott fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér összevágva
- 1 nagy csipet őrölt fahéj
- 0.5 darab kurkuma
Elkészítés:
A currypasztához egy mozsárban törd össze az (apróra vágott) hozzávalókat és tedd félre legalább 5 perc keveréssel. A forró olajra dobj belőle 4 kanállal, süsd néhány percig, majd mehet hozzá a kókusztej és az alaplé. Öt perc után add hozzá (cukkini kivételével) a zöldségeket és kis lángon főzd 5-10 percen át, majd a cukkinivel is adj neki még ugyanennyit.