Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.
Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.photosimysia

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre arborio rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 10 deka kecskesajt
  • 2 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem a tetejére
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst kis lángon a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, fokozatosan adagolva és kevergetve add hozzá az alaplevet, amíg a rizs megpuhul. Ha elkészült, add hozzá a borsót és a hagymát, és adj neki még 2 percet, majd a kecskesajttal és a friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek