Bátran használt friss fűszerek, sok paradicsom, különleges savanyítási eljárások, a hazai konyhában ritkábban használt húsok, izgalmas tejtermékek és testes, tüzes bor: a megszokottól épp annyira eltérő ízek, hogy egyszerre élhessük át az újszerűség és az otthonosság érzését. Így tudnám összefoglalni a székely konyhával kapcsolatos benyomásainkat, amiket Réti Sebestyén ételei és kiváló erdélyi borok segítségével egy nemrég nyílt székely gourmet étteremben, a Székben szereztünk. Kóstoltunk újragondolt csorbát, töltött paprikát, brassóit, tálalhattunk frissen készített kürtőskalácsot, mindezt pedig erős, testes ménesi borokkal kísérhettük le.
A Székben a hagyományos erdélyi receptek és a modern technológia összekapcsolódásából készült ételeket fogyasztva annyi mindent megtudtunk a székely gasztronómiáról, hogy egy kvíz is kikerekedett belőle.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Mindent tudsz a székely konyhaművészetről?
Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.