Az olasz konyha nem véletlenül nyer mindig, amikor arra kell szavazni, vajon melyik országban vannak a legfinomabb fogások. Nem is csoda, hiszen isteni receptjeik viszonylag kevés alapanyagból készülnek, könnyen összedobhatók, és egyszerű is nyerni a friss bazsalikommal, parmezánnal és házi paradicsomszószokkal. Most mégsem az ismert receptekből hoztunk ízelítőt, hanem a valahol már hallottam, mégsem próbáltam ki kategória finomságaiból.
Ha nem tészta, akkor rizottó! Ilyenkor, a szezonnak megfelelően sütőtökkel készítsd.

Rizottóból millióféle van, és ha igazán egészséges változatban szeretnénk elkészíteni, néhány szezonális, kertben termett zöldséggel érdemes feldobnunk minden évszakban. Zöldborsóval, cukkinivel és naná, hogy sütőtökkel is remek.
Tovább olvasomEgyszerű, mégis isteni olasz édesség ez a csokis-gyümölcsös, kevert tésztából készült torta.

Az olaszok nem csak a tiramisut ismerik, ha édességekről van szó, ez az olasz csokis süti például egy kevésbé ismert, de annál finomabb desszertjük. Nálunk általában epres, de a hozzá használt gyümölcs kérdésében nyugodtan lehetsz kreatív. Savanykás meggyel és édes, szárított fügével is remek lesz.
Tovább olvasomA mediterrán konyhában a padlizsán az egyik legtöbbet használt zöldség: nincs ez másképp az olaszoknál sem. Erre bizonyíték ez paradicsomos-sajtos padlizsán is.
A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Ez a mandulás-narancsos keksz teázáshoz, kávézáshoz is nagyszerű, de karácsonyi gasztroajándék is lehet.
Klasszikus olasz édesség az amaretti. Mandulaimádók előnyben!