Hozzávalók 4 személyre
- 6 evőkanál olívaolaj
- 3 kisebb darab hagyma felszeletelve
- 1 nagyobb darab padlizsán felkarikázva és félbevágva
- 1 darab cukkini felkockázva
- 400 gramm főtt vörösbab
- 400 gramm főtt lencse
- 5 deka vaj
- 2 darab főtt cékla felkarikázva
- ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom, kakukkfű
- 3 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 marék rukkola
Elkészítés:
A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, sózd és borsozd, majd tedd félre.
A hagymát puhítsd meg az olajon, a padlizsánt fűszerezd és egy kis olajjal megkenve puhítsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben. Grillezd meg kissé a befűszerezett céklát is, add a hagymához a padlizsánnal és a vajjal együtt. Süsd néhány percen át a keveréket a cukkinivel, majd mehet hozzá a bab és a lencse is.
A végén add a forró keverékhez a babot, a lencsét, majd a paradicsomot, a rukkolát és fűszerezd, ha még szükséges. Sült édesburgonyával és salátaként is tökéletes.