Ha van otthon néhány maradék sajtcsücsök, készíts fondüt, mutatjuk, hogyan!

A fondü az egyik legrégebbi maradékmentő fogás, ami a legjobb módja annak, hogy felhasználd a hűtőben szomorkodó sajtcsücsköket és kissé hibás almákat, tegnapi kenyereket. A háromból együtt olyan menő vacsora készülhet, amit akár vendégváróként is bevethetsz egy-egy hideg napon.

Alma, zeller és kenyér is tökéletes mellette.
Alma, zeller és kenyér is tökéletes mellette.margouillatphotos

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 gerezd fokhagyma félbevágva
  • 290 ml fehérbor
  • 225 g ementáli sajt lereszelve
  • 225 g gruyere sajt lereszelve
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • kockára vágott alma és kenyér a mártogatáshoz
  • 2 cl cseresznyelikőr (elhagyható)
  • 1 fél narancs leve
Recept idők

Elkészítés:

Dörzsöld be a fondüedény belsejét a fokhagymákkal. Öntsd a bort és a narancslevet az edénybe és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és fokozatosan keverd bele a sajtokat, amíg meg nem olvadnak, folyamatosan kevergetve. Ha csersznyelikőrt is használsz, keverd össze a kukoricaliszttel, máskülönben használj vizet hozzá. Öntsd hozzá a sajtkeverékhez, és óvatosan melegítsd, amíg a keverék sima nem lesz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek