Fűszeres mozzarellás padlizsán csicseriborsóval – keleti hangulat hús nélkül

Megint egy olyan fogás, aminek minden hozzávalóját szeretjük, innen már csak egy kis lépés egy egyszerű, fűszeres vacsorát készíteni az egészséges alapanyagokból. Még finomabb, ha mellé savanyított zellerszár, a tetejére pedig füstölt csiliszósz is kerül.

Köretnek egy kis vajas csicseriborsó lesz az igazi.
Köretnek egy kis vajas csicseriborsó lesz az igazi.OksanaKiian

Hozzávalók

A padlizsánhoz

  • 1 nagyobb darab padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 4 evőkanál ketchup
  • ízlés szerint fahéj, só, bors, füstölt paprika
  • 20 deka bivalymozzarella felszeletelve

A csicseriborsóhoz

  • 400 gramm főtt csicseriborsó
  • 1 teáskanál puha vaj
  • ízlé szerint só, zöld bors és friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A csircseriborsót forgasd meg a bazsalikomos vajban, majd sózd, borsozd és tedd tányérokra.

A padlizsánt szeleteld fel és egy kevés olajjal grillezd meg, majd mehet rá a paradicsompüréből, ketchupból, fűszerekből álló szósz, majd a sajt. Olvaszd rá a sajtot a sütőben alacsony hőfokon, szórd meg bazsalikommal, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek