Néhány szelet mozzarella is elfér a tetején.Martin Poole
Hozzávalók
- 500 gramm omlós tészta
- 25 deka cheddar lereszelve
- 20 deka friss spárga
- 10 deka zöldborsó
- 2 darab tojás
- 10 deka tejföl
- 150 gramm tejszín
- 30 deka kecskesajt
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- 1 teáskanál barna cukor
Elkészítés:
Nyújtsd vékonyra a tésztát, szórd meg cheddar sajttal, hajtsd félbe és helyezd a kivajazott formába. Tedd a hűtőbe, közben főzd a spárgát és a borsót 5 percen át. Szurkáld meg az alaptésztát és süsd (lesúlyozva) 15 percen át 180 fokon.
Közben egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejfölt és a tejszínt és fűszerezd. Szórd bele a zöldségeket és morzsold bele a kecskesajt felét. Öntsd a tésztára, majd mehet rá a kecskesajt másik fele is. Süsd fél órán át, és hidegen vagy langyosan szeleteld.