Legalább kétféle sajttal érdemes készítened ezt a zöldséges pitét

Kis adagokban előételként, egyben sütve könnyű vacsoraként tálalhatod ezt az egyszerű pitét, amihez jól illik egy füstös paprikás szósz, de egy aszalt gyümölcsös erdeigomba-ragu is.

Néhány szelet mozzarella is elfér a tetején.
Néhány szelet mozzarella is elfér a tetején.Martin Poole

Hozzávalók

  • 500 gramm omlós tészta
  • 25 deka cheddar lereszelve
  • 20 deka friss spárga
  • 10 deka zöldborsó
  • 2 darab tojás
  • 10 deka tejföl
  • 150 gramm tejszín
  • 30 deka kecskesajt
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 1 teáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Nyújtsd vékonyra a tésztát, szórd meg cheddar sajttal, hajtsd félbe és helyezd a kivajazott formába. Tedd a hűtőbe, közben főzd a spárgát és a borsót 5 percen át. Szurkáld meg az alaptésztát és süsd (lesúlyozva) 15 percen át 180 fokon. 

Közben egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejfölt és a tejszínt és fűszerezd. Szórd bele a zöldségeket és morzsold bele a kecskesajt felét. Öntsd a tésztára, majd mehet rá a kecskesajt másik fele is. Süsd fél órán át, és hidegen vagy langyosan szeleteld.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek