Csilis bab húsgolyókkal – ezzel nem lesz sok munkád

Így is készülhet babos-húsos fogás: egy kicsit olaszos, egy kicsit mexikói hangulatú lesz a végeredmény, amit rizzsel, szendvicsbe töltve, de akár egy szelet friss kenyérrel is tálalhatsz.

A húsgombócokat a gyerekek is imádják.
A húsgombócokat a gyerekek is imádják.Secha6271

Hozzávalók

  • 2 evőknál olívaolaj
  • 25 deka darált marhahús (20 százalék zsírtartalom)
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb darab kaliforniai paprika apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, koriander, kömény, csilipor, füstölt paprika
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 400 gramm paradicsomkonzerv apróra vágva
  • 400 gramm főtt feketebab
  • 1 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Állítsd össze a húsgolyókat úgy, hogy a darált húst a tojással és egy kevés sóval és borssal eldolgozod. Süsd a hagymát az olajon 5 percig, majd sorban add hozzá az összes szükséges alapanyagot, és kis lágon adj a keveréknek 5-6 percet. Ezek után mehet bele hús, amivel még negyedórán át puhítsd, majd tálald főtt rizs tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek