A húsgombócokat a gyerekek is imádják.Secha6271
Hozzávalók
- 2 evőknál olívaolaj
- 25 deka darált marhahús (20 százalék zsírtartalom)
- 1 darab hagyma apróra vágva
- 1 kisebb darab kaliforniai paprika apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, koriander, kömény, csilipor, füstölt paprika
- 1 csapott evőkanál barna cukor
- 400 gramm paradicsomkonzerv apróra vágva
- 400 gramm főtt feketebab
- 1 darab tojássárgája
Elkészítés:
Állítsd össze a húsgolyókat úgy, hogy a darált húst a tojással és egy kevés sóval és borssal eldolgozod. Süsd a hagymát az olajon 5 percig, majd sorban add hozzá az összes szükséges alapanyagot, és kis lágon adj a keveréknek 5-6 percet. Ezek után mehet bele hús, amivel még negyedórán át puhítsd, majd tálald főtt rizs tetején.