Egy kevés méz is jól illik bele.matka_Wariatka
Hozzávalók
- 50 deka friss szilva apróra vágva
- 4 darab aszalt szilva apróra vágva
- 1 evőkanál levendulavirág összetörve
- 1 darab biocitrom leve és héja
- 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors, fahéj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 darab puha körte apróra vágva
- néhány evőkanál víz, ha szükséges
- 2 cl konyak
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
Puhítsd meg a hagymát a forró zsiradékok keverékén, majd mehet hozzá a konyak is. Ezek után sorban add hozzá a szükséges alapanyagokat és fűszereket, és lángon főzd addig, amíg besűrűsödik.