Fokhagymarajongó vagy? Ezt az egyszerű tésztaételt próbáld ki!

A fokhagyma mindjárt nem annyira erős aromájú, de továbbra is nagyon egészséges akkor, ha megsütöd, mielőtt a tésztához kevernéd. Egy kevés mascarpone és tejszín tökéletesen krémessé teszi, egy adag grana padanótól pedig még különlegesebb lesz ez a vega fogás. Ha húsevőknek készül, egy-két grillezett, citromos halszelettel tálald.

Jól illik hozzá néhány csepp citrom.
Jól illik hozzá néhány csepp citrom.Marcus Z-pics

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag spagetti
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 0.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, rózsabors, bazsalikom
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 6 deka grana padano reszelve
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg sós, lobogó vízben a tésztát, közben süsd meg a fokhagymát alufóliába csomagolva a sütőben legalább 35 perc alatt. Ha mindkettő elkészült, keverd el a fokhagymát a mascarponéval, majd a többi hozzávalót is add a tésztához, végül szórd meg egy-egy adag reszelt grana padano sajttal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek