Almás francia pirítós – dobd fel egy kevés egészséges gyümölccsel a reggelit!

Nem nagy energiabefektetéssel jár egy kevés vajban megpuhítani 2 felkockázott almát, sem a tejszínt felverni, mégis klasszisokkal finomabb lesz az enyhén édes, fahéjas bundás kenyér, ha nem sajnálod az időt rá.

Egy kevés juharsziruppal meglocsolva és darált dióval megszórva igazi őszi finomság.
Egy kevés juharsziruppal meglocsolva és darált dióval megszórva igazi őszi finomság.burwellphotography

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet kalács vagy kenyér
  • 3 darab tojás
  • 1 deci tejszín
  • 3 deci tej
  • fahéj, cukor és egy csipet só
  • 2 darab alma apróa felkockázva
  • 2 nagy evőkanál puha vaj
  • a tetejére darált dió, juharszirup
  • 2 deci habtejszín felverve
Recept idők

Elkészítés:

Locsold meg kissé a kalácsszeleteket a tejszínes tejjel, majd egy-egy csipet sót, fahéjat és egy kevés cukrot is szórj rájuk szeletenként. Ezután forgasd meg jól a tojásokban, majd a vaj felében süsd készre kis lángon. Közben a zsiradék másik felében puhítsd meg kissé az almakockákat, és ha elkészült a különleges bundás kenyér, abból is kanalazz a tetejére, majd arra mehet tejszínhab. Egy kevés juharsziruppal meglocsolva és darált dióval megszórva igazi őszi finomság. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek