Villámgyors mikrós bundás kenyér – kedvencünk megúszós változatban

Az igazi persze a klasszikus bundás kenyér, ám ha annál sürgősebb a helyzet, és beéred egy bögrényi adaggal, készítsd el a mikrós verziót, ami édes és sós változatban, ráadásul kaláccsal is működik.

A legjobb, ha egy kis fahéjas-citromos cukormázzal tálalod.
A legjobb, ha egy kis fahéjas-citromos cukormázzal tálalod.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 nagyobb szelet kenyér felkockázva
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál tejszín
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor (sós változatban reszelt sajttal helyettesítsd)
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a kenyeret, majd forgasd meg az enyhén megsózott tojás és tejszín keverékében. Szórd meg a cukorral és a fahéjjal, majd tedd a mikróba és süsd készre úgy 4-5 perc alatt. A legjobb, ha egy kis fahéjas-citromos cukormázzal tálalod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek