Le Guba: alma-brie-gesztenyeméz – ezek mind kerülhetnek a mák helyére

Kiváló reggeli lesz ez a francia hangulatú fogás, ami tökéletes trükk a maradékmentésre, ha épp megfeledkeztél 4-5, szekrénybe tett kifliről, vagy akár néhány szelet kalácsról.

A megromlani készülő almák is jól elférnek benne.
A megromlani készülő almák is jól elférnek benne.sergeyryzhov

Hozzávalók

  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 4 deci tej
  • 3 darab tojássárgája
  • 3 darab alma apróra felkockázva
  • 10 deka brie sajt felkockázva
  • 3 evőkanál gesztenyeméz (a tetejére)
  • 10 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 marék durvára tört dió
Recept idők

Elkészítés:

A cukorból egy evőkanállal adj az almákhoz, majd a puha vajon puhítsd meg a gyümölcsöket.

A tejet melegítsd fel, közben a tojások sárgáját keverd el a cukorral és a sóval, és keverd a tejhez. Add a felkarikázott kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a sajttal és almával. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a mézzel és a durvára tört dióval tálald.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek