A megromlani készülő almák is jól elférnek benne.sergeyryzhov
Hozzávalók
- 4 darab kifli felkarikázva
- 4 deci tej
- 3 darab tojássárgája
- 3 darab alma apróra felkockázva
- 10 deka brie sajt felkockázva
- 3 evőkanál gesztenyeméz (a tetejére)
- 10 deka cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál puha vaj
- 2 marék durvára tört dió
Elkészítés:
A cukorból egy evőkanállal adj az almákhoz, majd a puha vajon puhítsd meg a gyümölcsöket.
A tejet melegítsd fel, közben a tojások sárgáját keverd el a cukorral és a sóval, és keverd a tejhez. Add a felkarikázott kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a sajttal és almával. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a mézzel és a durvára tört dióval tálald.