A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett alvasztással készült tejtermék, amelynek zsírtartalma 12 és 30 százalék között van.
A TheKitchn azt írja: Franciaországban a crème fraîche-t hagyományosan tejszínből készítik, amely természetesen megfelelő baktériumokat tartalmaz ahhoz, hogy megvastagítsa az állagát. A crème fraîche zsírtartalma kb. 30 százalék, emiatt kissé gazdagabb ízű és lágyabb, kevésbé édeskés, mint a tejföl.
De van itt még más is.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Ebből a tejtermékből sem egyféle van. A crème fraîche kategóriájában többféle savanyított tejszín kapható: az enyhébb ízű változatoktól kezdve, mint a crème fraîche, egészen a markánsabban savanyúakig (crema mexicana), ami inkább a mi tejfölünkhöz hasonló. Ha Franciaországban szereznél be valamit, ami a tejfölre leginkább emlékeztet, a crème fraîche épaisse vagy fermentée szavakat keresd a csomagoláson.
És ha már itt tartunk: a boltok polcain található frissföl, pusztaföl, krémföl elnevezésű termékek abban különböznek a tejföltől, hogy növényi zsiradékot is tartalmaznak, míg a tejföl kizárólag tejből készülhet.