Fokhagymás sült camembert szilvás-balzsamecetes raguval

A jó kis nyúlós sajt és a pikáns gyümölcsragu mellé nem is kell más, csak egy-egy pirított kalácsszelet, és már kész is a pofonegyszerű, mégis nagyon fenszi és könnyű nyári vacsora.

Grillezve a legfinomabb.
Grillezve a legfinomabb.MarianVejcik

Hozzávalók 2 személyre

A sajthoz

  • 2 darab camembert
  • 2 szál rozmaring
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj

A gyümölcsraguhoz

  • 2 bögre szilva felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, csillagánizs, rozmaring
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 nagy evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be kissé a sajtokat és a rozmaringszálak tetején grillezd, vagy süsd meg őket, majd hagyd letakarva, amíg a ragu elkészül. A ragu minden hozzávalóját forrald össze fedő nélkül, majd fűszerezd és forrón tálald a sajtok tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek