Hozzávalók 4 személyre
- 4 deci tejszín
- 1 nagy bögre málna
- 1 bögre cukor
- 4 gombóc pisztáciafagylalt
- 2 nagy evőkanál sózott pisztácia kissé összetörve
- 1 mokkáskanál só
- 2 deci kókusztej
- 1 nagyobb evőkanál kókuszreszelék
- 8 deci folyadékhoz expressz vagy hagyományos zselatin
Elkészítés:
A málnát főzd össze a cukor felével, majd pürésítsd és szűrd le a keveréket. Amíg hűl, adj hozzá a zselatinból 2 decihez elegendő adagot és oszd szét poharakba.
A tejszínt, kókusztejet melegítsd és olvaszd fel benne a cukor másik felét, a sót és a maradék zselatint. Ha ezzel megvagy, öntsd a már megdermedt málnás rétegre. (Természetesen fordított változatban is készülhet, alul a kókuszos réteggel.) A következő lépésben szórj minden pohárba egy kis kanálnyi kókuszreszeléket, majd arra mehet a fagyi és a pisztácia.