Málnás-kókuszos panna cotta – egy adag pisztáciafagyival lesz igazán nyári

Vegán változatban ráadásul kókusztejjel és agaragarporral is készítheted, így még egészségesebb lehet ez a desszert, amiben a legjobb a gazdag kókusz és a savanykás málna harmóniája. Ha tovább fokoznád az élményt, egy-egy nagy adag pisztáciafagyit kanalazz a tetejére.

Már csak a fagyi van hátra.
Már csak a fagyi van hátra.Bartosz Luczak

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 deci tejszín
  • 1 nagy bögre málna
  • 1 bögre cukor
  • 4 gombóc pisztáciafagylalt
  • 2 nagy evőkanál sózott pisztácia kissé összetörve
  • 1 mokkáskanál
  • 2 deci kókusztej
  • 1 nagyobb evőkanál kókuszreszelék
  • 8 deci folyadékhoz expressz vagy hagyományos zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A málnát főzd össze a cukor felével, majd pürésítsd és szűrd le a keveréket. Amíg hűl, adj hozzá a zselatinból 2 decihez elegendő adagot és oszd szét poharakba. 

A tejszínt, kókusztejet melegítsd és olvaszd fel benne a cukor másik felét, a sót és a maradék zselatint. Ha ezzel megvagy, öntsd a már megdermedt málnás rétegre. (Természetesen fordított változatban is készülhet, alul a kókuszos réteggel.) A következő lépésben szórj minden pohárba egy kis kanálnyi kókuszreszeléket, majd arra mehet a fagyi és a pisztácia. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek