Sznoboskodj velünk ma is: háromsajtos-szerecsendiós karfiol au gratin

Csőben sültnek is hívhatnánk, de ugye, hogy mennyivel menőbb ezen a néven?

Ha vega napot tartasz, süss egy kevés hagymát a tetejére, és tálald rozspirítóssal, hedonista változatban szűzérméket készíts mellé, és szórd meg őket frissen tört zöld és rózsaborssal.

Elég neki negyedóra is a forró sütőben.
Elég neki negyedóra is a forró sütőben.boblin

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej karfiol előfőzve, rózsáira szedve
  • 10 deka ementáli sajt
  • 10 deka mozzarella sajt
  • 4 evőkanál reszelt parmezán (a tetejére)
  • ízlés szerint só, frissen tört rózsabors, szerecsendió
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 deci tejszín
  • 3 nagyobb darab burgonya előfőzve, felkarikázva
  • 5 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 nagyobb darab tojás
  • a tetejére kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tejfölt a tejszínnel, fokhgymával és egy tojással, majd rétegezd egy kivajazott jénaiban a hozzávalókat: a burgonyát, tejfölös krémet, a lereszelt sajtokat (a parmezán kivételével) és a karfiolt. Minden réteget alaosan fűszerezz meg, és süsd meg az egészet úgy negyedóra alatt. Frissen reszelt parmezánnal és kakukkfűvel a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek