Ha vega napot tartasz, süss egy kevés hagymát a tetejére, és tálald rozspirítóssal, hedonista változatban szűzérméket készíts mellé, és szórd meg őket frissen tört zöld és rózsaborssal.
Elég neki negyedóra is a forró sütőben.boblin
Hozzávalók 2 személyre
- 1 fej karfiol előfőzve, rózsáira szedve
- 10 deka ementáli sajt
- 10 deka mozzarella sajt
- 4 evőkanál reszelt parmezán (a tetejére)
- ízlés szerint só, frissen tört rózsabors, szerecsendió
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 deci tejszín
- 3 nagyobb darab burgonya előfőzve, felkarikázva
- 5 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 nagyobb darab tojás
- a tetejére kakukkfű
Elkészítés:
Keverd el a tejfölt a tejszínnel, fokhgymával és egy tojással, majd rétegezd egy kivajazott jénaiban a hozzávalókat: a burgonyát, tejfölös krémet, a lereszelt sajtokat (a parmezán kivételével) és a karfiolt. Minden réteget alaosan fűszerezz meg, és süsd meg az egészet úgy negyedóra alatt. Frissen reszelt parmezánnal és kakukkfűvel a tetején tálald.