A sárgadinnyében jóval több van annál, mint hogy nyaranta reggeli, desszert vagy leves helyett csak úgy, magában együnk belőle. Erre bizonyíték ez a pofonegyszerű és különlegesen pikáns tésztaszósz.
Hozzávalók
- zöld bors és napon szárított sonkaszeletek (a tetejére)
- 2 evőkanál puha vaj
- 8 deka szeletelt pancetta kockára vágva
- 2 kisebb darab apróra vágott mogyoróhagyma
- 1 kisebb fej sárgadinnye apróra összevágva
- 0.5 bögre tejszín
- ízlés szerint só, majoránna
- 0.5 csésze reszelt parmezán
- 1 nagy evőkanál mascarpone
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
Süsd a vajon a pancettát 4 percen át, ekkor mehet hozzá a hagyma két percre. Főzd ezek után 10 percen át a sárgadinnyekockákkal együtt, majd ezek után add hozzá a többi hozzávalót, és vedd le a tűzről. Krémesítheted egy turmixban, de rusztikusan is tökéletes. Tálald friss tésztával, sonkával és durvára tört zöld borssal.