Krémes sárgadinnyeszósz friss házi tésztához – ennek nagyon érdemes egy esélyt adnod

Mi mással, mint friss, hideg sonkaszeletekkel és zöld borssal tálaltuk.

A sárgadinnyében jóval több van annál, mint hogy nyaranta reggeli, desszert vagy leves helyett csak úgy, magában együnk belőle. Erre bizonyíték ez a pofonegyszerű és különlegesen pikáns tésztaszósz.

Hozzávalók

  • zöld bors és napon szárított sonkaszeletek (a tetejére)
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 8 deka szeletelt pancetta kockára vágva
  • 2 kisebb darab apróra vágott mogyoróhagyma
  • 1 kisebb fej sárgadinnye apróra összevágva
  • 0.5 bögre tejszín
  • ízlés szerint só, majoránna
  • 0.5 csésze reszelt parmezán
  • 1 nagy evőkanál mascarpone
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a vajon a pancettát 4 percen át, ekkor mehet hozzá a hagyma két percre. Főzd ezek után 10 percen át a sárgadinnyekockákkal együtt, majd ezek után add hozzá a többi hozzávalót, és vedd le a tűzről. Krémesítheted egy turmixban, de rusztikusan is tökéletes. Tálald friss tésztával, sonkával és durvára tört zöld borssal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek