Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek a vendégváráskor a sós falatok mellé valami nem túl kiadós édességgel készülni, akkor válaszd ezt a könnyű gyümölcsös ragut, amivel ráadásul nem lesz annyi dolgod, mintha süteményt készítenél.
Mangós-rebarbarás változatban is érdemes megkóstolnod.rudisill
Hozzávalók
- 4 nagy szelet pirított kalács vagy kétszersültkarika
- 1 kisebb doboz krémsajt
- 5 darab sárgabarack apróra vágva
- 30 deka eper apróra vágva
- 1 kis csokor citromfű apróra vágva
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 teáskanál puha vaj
- ízlés szerint frissen tört rózsabors
- ízlés szerint cayenne-bors
Elkészítés:
A kétszersültszeleteket kend meg a krémsajttal, majd a többi hozzávalót egyszerűen keverd össze egymással. Ha van egy kis időd, fűszerezés után adj neki fél órát a hűtőben, de azonnal tálalva is remek. A krémsajtos kenyerekre kanalazz belőle, és már tálalhatod is.