Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek a vendégváráskor a sós falatok mellé valami nem túl kiadós édességgel készülni, akkor válaszd ezt a könnyű gyümölcsös ragut, amivel ráadásul nem lesz annyi dolgod, mintha süteményt készítenél.

Mangós-rebarbarás változatban is érdemes megkóstolnod.
Mangós-rebarbarás változatban is érdemes megkóstolnod.rudisill

Hozzávalók

  • 4 nagy szelet pirított kalács vagy kétszersültkarika
  • 1 kisebb doboz krémsajt
  • 5 darab sárgabarack apróra vágva
  • 30 deka eper apróra vágva
  • 1 kis csokor citromfű apróra vágva
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 teáskanál puha vaj
  • ízlés szerint frissen tört rózsabors
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétszersültszeleteket kend meg a krémsajttal, majd a többi hozzávalót egyszerűen keverd össze egymással. Ha van egy kis időd, fűszerezés után adj neki fél órát a hűtőben, de azonnal tálalva is remek. A krémsajtos kenyerekre kanalazz belőle, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek