Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

A gyömbér frissen nemcsak nagyon különlegessé, de jóval egészségesebbé is teszi ezt a desszertet, így nem érdemes kihagynod belőle. Ha mégsem szereted az aromáját, készítsd el ezt a desszertet egy adag fahéjjal és egy kis szerecsendióval fűszerezve.

Tetszőleges méretben készülhet.
Tetszőleges méretben készülhet.geckophotos

Hozzávalók

A pavlovához

  • 6 nagyobb darab tojásfehérje
  • 1 csipet
  • 30 deka porcukor
  • 1 nagy evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 2 deci tejszínhab egy evőkanál porcukorral felverve
  • 2 evőkanál kandírozott gyömbérkocka (elhagyható)

A tetejére

  • 1 közepes pohár mascarpone (legalább 15 deka)
  • 1 nagy evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1.5 deci felvert tejszín
  • 3 nagy evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál

A fehércsokis réteghez

  • 1 tábla fehér csokoládé (legalább 8-10 deka)
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlova formját. A mascarponés réteg hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással, és tedd a hűtőbe. 

Verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan, kanalanként adagold a habhoz. Ezek után add hozzá a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a tejszínes krémet. Olvaszd össze a fehér csokit a tejszínnel, és azzal is locsold meg, majd tálald egy kevés tejszínhabbal és kandírozott gyömbérrel a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek