A gyömbér frissen nemcsak nagyon különlegessé, de jóval egészségesebbé is teszi ezt a desszertet, így nem érdemes kihagynod belőle. Ha mégsem szereted az aromáját, készítsd el ezt a desszertet egy adag fahéjjal és egy kis szerecsendióval fűszerezve.
Hozzávalók
A pavlovához
- 6 nagyobb darab tojásfehérje
- 1 csipet só
- 30 deka porcukor
- 1 nagy evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál fehérborecet
- 2 deci tejszínhab egy evőkanál porcukorral felverve
- 2 evőkanál kandírozott gyömbérkocka (elhagyható)
A tetejére
- 1 közepes pohár mascarpone (legalább 15 deka)
- 1 nagy evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1.5 deci felvert tejszín
- 3 nagy evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál só
A fehércsokis réteghez
- 1 tábla fehér csokoládé (legalább 8-10 deka)
- 1 deci tejszín
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlova formját. A mascarponés réteg hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással, és tedd a hűtőbe.
Verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan, kanalanként adagold a habhoz. Ezek után add hozzá a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a tejszínes krémet. Olvaszd össze a fehér csokit a tejszínnel, és azzal is locsold meg, majd tálald egy kevés tejszínhabbal és kandírozott gyömbérrel a tetején.