Az otthon készült majonézt összedobni nem egy nagy meló: két tojássárgáját kezdj el verni kézi habverővel, majd vékonyan, fokozatosan csorgass hozzá 3 deci olívaolajat, és ha összeállt, ízesítsd egy kevés sóval, porcukorral, mustárral és citromlével.
Hozzávalók 2 darabhoz
A szószhoz
- 4 evőkanál majonéz
- 1 nagy gerezd fokhagyma összetörve
- 4 darab zsályalevél apróra vágva
A húspogácsákhoz
- 25 deka darált marhahús (kb. 25 százalékos zsírtartalommal)
- só és bors ízlés szerint
A hamburgerhez
- 2 darab édes hamburgerzsömle
- 1 darab paradicsom felszeletelve
- 1 nagyobb darab csemegeuborka felszeletelve
- 2 nagyobb darab fejessaláta-levél
- 2 szelet érett cheddar
- 1 nagyobb darab portobello gomba beolajozva, felszeletelve
- 2 vékony szelet lila hagyma
Elkészítés:
Formázz a húsból nem túl vékony pogácsákat, alaposan sózd és borsozd meg mindkét oldalukat, majd mehetnek a grillre a gombával együtt. Ahogy elkészült, tedd rá a két szelet sajtot, hogy egy kicsit ráolvadhasson. A majonézt fűszerezd a zsályával és fokhagymával, majd ezzel kend meg a kissé megpirított hamburgerzsömléket. Arra mehet a húspogácsa, a gomba felszeletelve, majd annak a tetejére a zöldségek.