Nem mintha bármi baj lenne a hagyományos fahéjas csigával, ami tökéletes ősszel egy sütőtökös smoothie-val, vagy télen egy krémlikőrrel felhúzott kakaó mellé, de nyáron barackosan szeretjük a legjobban egy nagy adag hideg, narancsos limonádéval.
Hozzávalók
A tésztához
- 1 darab tojás
- 2 darab tojássárgája
- 10 deka cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1.5 deci langyos tej
- 50 deka liszt
- 4 deka élesztő
- 6 deka puha vaj
A töltelékhez
- 3 nagy evőkanál puha vaj
- 2 evőkanál baracklekvár
- 1 nagy evőkanál fahéj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál só
A tetejére
- 0.5 bögre porcukor
- 2 evőkanál baracklikőr
- 2 nagyobb darab felkockázott őszibarack (a tetejére)
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt a tejben egy evőkanál cukorral úgy 10 perc alatt, majd egyszerűen dolgozd lágy állagúvá az összes hozzávalóját. Ha szükséges, még egy kevés tejet adj hozzá gyúrás közben. Tedd félre háromnegyed órára langyos helyre.
Addig a töltelék és a cukormáz összetevőit is dolgozd el egymással – ezt akár kanállal is megteheted, nem kell hozzá robotgép sem.
Ha a tészta megkelt, nyújtsd téglalap alakúra, és kend meg a töltelékkel. Tekerd fel, vágd csigákra és tedd egy szilikontepsibe, ahol kapjanak még fél óra pihenőt. Ezek után süsd meg őket 180 fokon úgy fél óra alatt, majd ha kihűlt, öntsd rá a cukormázat és arra a barackdarabokat.