A grillezett nektarin egy kis mézzel és limoncellóval lett még finomabb ebben a desszertben.
Hozzávalók
A Pavlovához
- 2 teáskanál kukoricakeményítő vagy liszt
- 6 darab tojásfehérje
- 30 deka porcukor
- 1 nagyobb csipet só
- 1 teáskanál fehérborecet
A tetejére
- 6 darab nektarin félbevágva
- 1 teáskanál puha vaj
- 2 nagy evőkanál méz
- 2 cl limoncello
- néhány csepp citromlé
A két réteg közé
- 1 kis doboz natúr krémsajt
- 1.5 deci felvert tejszínhab
- 2 evőkanál porcukor
- 1 szál vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzolj egy sütőpapírra egy akkora kört, amekkora Pavlovát szeretnél. A nektarinokat grillezd meg és az ízesítőivel keverd el egy tálba, majd tedd félre. A tejszínes réteghez keverd el a sajtot a cukorral felevert tejszínhabbal és a vaníliával.
Verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan kanalanként adagold a habhoz. Ezek után add hozzá a kukoricalisztet és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a tejszínes réteget és a gyümölcsragut.