Ez itt a gyuvecs, te pedig biztosan ismered, ha ettél már lecsót rizzsel vagy burgonyával

A gyuvecs nem más, mint a Balkán egyik legfinomabb húsos-zöldséges egytálétele, ami egy elkészítéséhez használt cseréptálról kapta a nevét.

A legtöbben rizses fogásként ismerik, de krumplival is gyakran készítik. Nálunk rakott változatban készült és kissé csípősre sikerült, amihez füstölt csiliszószt használtunk.

Hozzávalók

  • 30 deka padlizsán
  • 30 deka darált sertéshús
  • 1 nagy fej hagyma
  • olívaolaj
  • 30 deka zöldpaprika
  • 30 deka paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika
  • 20 deka hosszú szemű rizs
  • 1 nagy pohár tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés olajon párold üvegesre a hagymát, majd mehet hozzá a hús, és süsd kifehéredésig. Ezek után a felkockázott zöldségeket is add hozzá, fűszerezd, majd hagyd puhulni 10 percen át. 

Közben futtasd meg egy kis olajon, majd főzd meg a rizst, és ha elkészült, kanalazd egy jénai aljára. Arra mehet a ragu, arra pedig a (csiliszószos) tejföl. Adj neki 10 percet magas fokozaton a sütőben, és már el is készültél. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek