Megúszós és isteni: palacsintatorta flódnihangulatban

Ezt a finomságot egy kicsit egyszerűbb összedobni, mint a flódnit, az íze pedig nagyon is hasonlít hozzá.

Ha nyáron nem kapcsolnád be a sütőt, és nem foglalkoznál bonyolult desszertekkel, ezt a pofonegyszerű változatot dobd össze a családnak.

Így készül.
Így készül.nobtis

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 1 mokkáskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 darab tojás

A töltelékhez

  • 5 darab alma lereszelve (nagyobb lyukú reszelőn)
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 deci fehérbor
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 0.5 bögre darált mák
  • 0.5 bögre darált dió
  • 0.5 bögre méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 kis kanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan keverd el, majd süsd ki a palacsintákat. 

Az almát forgasd meg a keményítőben, majd puhítsd meg a bor és vaj keverékén a citrommal, fahéjjal és cukorral. A rétegezés nagyon egyszerű lesz: egy almás után jöjjön egy mézes-mákos, majd egy mézes-diós réteg, ameddig a töltelék és a palacsinták el nem fogynak. Jól illik a tetejére egy tejszín-étcsoki keverékéből készült ganache.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek