Ha nyáron nem kapcsolnád be a sütőt, és nem foglalkoznál bonyolult desszertekkel, ezt a pofonegyszerű változatot dobd össze a családnak.
Így készül.nobtis
Hozzávalók
A tésztához
- 2 bögre liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 bögre tej
- 1 bögre víz
- 1 mokkáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 3 darab tojás
A töltelékhez
- 5 darab alma lereszelve (nagyobb lyukú reszelőn)
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 deci fehérbor
- 1 evőkanál puha vaj
- 0.5 bögre darált mák
- 0.5 bögre darált dió
- 0.5 bögre méz
- 3 evőkanál cukor
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1 kis kanál fahéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan keverd el, majd süsd ki a palacsintákat.
Az almát forgasd meg a keményítőben, majd puhítsd meg a bor és vaj keverékén a citrommal, fahéjjal és cukorral. A rétegezés nagyon egyszerű lesz: egy almás után jöjjön egy mézes-mákos, majd egy mézes-diós réteg, ameddig a töltelék és a palacsinták el nem fogynak. Jól illik a tetejére egy tejszín-étcsoki keverékéből készült ganache.