Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tartósítószer talán nem is kell bele, ha nagyobb a család, úgyis elfogy a hét végéig. Pirítóson, húsok tetején, egy kevés sült baconnel összeforgatott tésztára kanalazva, de akár a grillezett cukkini mellé is remek. A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket. 

A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket.
A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket.Mariha-kitchen

Hozzávalók

  • 0.5 kiló padlizsán
  • 0.5 kiló vöröshagyma
  • 0.5 kiló hámozott paradicsom
  • 1 kiló paradicsompaprika
  • ízlés szerint só, bors, babérlevél, fehérborecet, füstöltpaprika-por
  • 4 deci olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Süsd vagy grillezd meg a padlizsánokat, közben egy kevés olajon puhítsd meg az apróra vágott hagymákat. A paprikát és a paradicsomot daráld le. A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsomot és paradicsompaprikát, a padlizsánt együtt tedd fel főni, közben ízesítsd, majd ha összeforrt, töltsd steril üvegekbe. Ha tartósítanád, akkor önts mindegyik tetejére egy kevés olajat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek