Tartósítószer talán nem is kell bele, ha nagyobb a család, úgyis elfogy a hét végéig. Pirítóson, húsok tetején, egy kevés sült baconnel összeforgatott tésztára kanalazva, de akár a grillezett cukkini mellé is remek. A legjobb, ha szabad tűzön grillezed hozzá a padlizsánszeleteket.
Hozzávalók
- 0.5 kiló padlizsán
- 0.5 kiló vöröshagyma
- 0.5 kiló hámozott paradicsom
- 1 kiló paradicsompaprika
- ízlés szerint só, bors, babérlevél, fehérborecet, füstöltpaprika-por
- 4 deci olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
Elkészítés:
Süsd vagy grillezd meg a padlizsánokat, közben egy kevés olajon puhítsd meg az apróra vágott hagymákat. A paprikát és a paradicsomot daráld le. A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsomot és paradicsompaprikát, a padlizsánt együtt tedd fel főni, közben ízesítsd, majd ha összeforrt, töltsd steril üvegekbe. Ha tartósítanád, akkor önts mindegyik tetejére egy kevés olajat.