A crème brûlée önmagában is finom, hát még sós karamellben puhult banánnal!

Tökéletes desszert egy nehezebb grillvacsora vagy húsos raguk után, és nem is kell belőle túl nagy adag.

Ha banánnal meguntad, halmozz a tetejére rózsaborsos ribizliragut vagy csilivel sült ananászkockákat!

Így extra eszközök nélkül megúszhatod a karamellréteget.
Így extra eszközök nélkül megúszhatod a karamellréteget.Thepalmer

Hozzávalók

A krémhez

  • 4 darab tojássárgája
  • 3 deci tejszín
  • 1.5 deci zsíros tej
  • 8 deka cukor
  • 1 nagyobb csipet
  • 1 darab vaníliarúd
  • 1 kevés cukor, ha a tetejére is készítesz karamellt

A tetejére

  • 4 evőkanál cukor
  • 1 nagyobb darab banán fekarikázva
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egy habverővel alaposan a krém hozzávalóit, majd előmelegített sütőben, vízfürdőben, kis formákban süsd készre alufólia alatt. 150 fokon nagyjából 40 perc alatt lesz kész. 

A cukorból lassú tűzön készíts karamellt egy sepenyőben, forgasd meg benne a banánokat, és közben egy csipet sóval is szórd meg. Ezt a ragut kanalazd a már kihűlt krém tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek