Jöhet még egy csirkeragu? Ezt paradicsommal, articsókával és kecskesajttal készítettük

Kecskesajt helyett fetát vagy pecorinót is használhatsz ehhez a mediterrán hangulatú raguhoz, ami nálunk egy adag frissen párolt rizs tetejére került.

Diétás változatban borsos cukkinitésztával vagy grillezett zöldségekkel ágyazz meg neki a tányéron.

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 35 deka csirkemell felcsíkozva
  • alaplé
  • 2 kisebb doboz sűrű paradicsompüré
  • 1 kisebb üveg marinált articsóka lecsöpögtetve
  • 1 kávéskanál barna cukor
  • ízlés szerint bazsalikom, oregánó, só és frissen őrölt bors
  • 1 cső grillezett kukorica
  • 5 deka kecskesajt
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon süsd a fokhagymával kifehéredésig a húst, majd mehet bele a sűrű paradicsompüré és annyi alaplé, hogy paradicsomszósz állagú legyen. Puhítsd még fedő alatt néhány percig az aticsókával, fűszerezd, add hozzá a grillezett kukoricaszemeket, és már el is készültél. A kecskesajttal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek