A banános-mákos blondie citromos mascarponekrémmel lesz az igazi

Gyors, egyszerű és rusztikus édesség lesz ebből a blondie-ból, a tetejére egyszerűen ráhalmozott tejszínes krémmel és mákszemekkel.

A mascarponekrémhez csak egy fél citrom és lime levét és héját kell elkeverned a sajtkrémmel, és annyi porcukrot hozzáadni, hogy ne uralkodjon el teljesen a citrusos aromákon. A sütit összedobni nagyjából ugyanennyire lesz nehéz.

Hozzávalók

  • 12 deka vaj
  • 12 deka cukor
  • 2 evőkanál darált mák
  • 20 deka liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 nagyobb darab banán összetörve
  • 3 nagyobb darabb tojás
  • 2 nagy evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el a cukrot a vajjal, majd mehet bele a tojás, a citrom, a tejföl és a banán is. A száraz hozzávalókat is dolgozd el egymással, majd forgasd össze a keveréket, és tűpróbáig süsd 160-170 fokos sütőben. (Nagyjából egy óra lesz, a tészta vastagságától függően.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek