Ezt a vaníliás feketeribizli-szörpöt összerakni egyszerűbb, mint gondolnád

Egy finom vaníliapuding tetején, limonádéban és egy szelet süteményt leöntve is finom, és egy csokiganache-nak is extra aromákat ad.

Ha pedig nagyon megszereted, egy kanál mézzel elkeverve egy vajas kalácsszeletre csorgatva is próbáld ki ezt a klassz szörpöt. Levendulásan készítve teheted még izgalmasabbá. 

Levendulával még különlegesebb lesz.
Levendulával még különlegesebb lesz.Lucy Lambriex

Hozzávalók

  • 1 liter feketeribizli-lé
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 liter víz
  • 1 kiló cukor
  • 1 deka citromsav

Elkészítés:

(Az összezúzott fekete ribizlinek facsard ki gézanyag segítségével alaposan a levét.) A cukorból és vízből főzz szirupot, majd keverd el a lével, a citromsavval és a vaníliával, és töltsd steril üvegekbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek