Vannak, akik aggódnak a máj fogyasztása miatt, mondván, hogy méregtelenítő szervként toxinok és nehézfémek halmozódhatnak fel benne. Ennek elkerülése érdekében érdemes megbízható helyről vásárolnod a májat, és ha tudod, válassz bio jelölésűt.
Nincs itt semmi látnivaló: ez a pásztorpite most hús helyett májjal készült, és így is nagyon finom lett.
Ha van kedvenc fűszered, ne hallgass ránk, tuningold azzal a májfalatok körüli sűrű bundát.
Azért mégiscsak jobb egy otthon, frissen készült, néhány összetevős pástétom, mint a májkrém. Percek alatt elkészül, és tökéletes lesz pirított kenyérszeleten, néhány szelet vékonyra vágott uborkával.
Mielőtt ezt a szendvicset összerakod, ne felejtsd el egy kicsit megvajazni és megsütni a kalácsszeletek belső felét, így lesz a legtökéletesebb. Ráadásul annyira kiadós, hogy tökéletesen helyettesít akár egy ebédet is.
Még egy egyszerű, összedobálós egytálétel, amit a tejszín dob fel igazán. A végén hozzáadott borsótól és mentától egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.