Azt ugye mondanunk sem kell, hogy ez az alaprecept nem csak ezzel az itallal lesz tökéletes: nyugodtan próbáld ki gyümölcsös vagy akár tojáslikőrrel is, mindegyikkel egy kicsit más hangulata lesz ennek a pofonegyszerűen összedobható finomságnak.
Hozzávalók
- 20 deka mogyorós keksz
- 7 deka olvasztott vaj
- 3 doboz krémsajt
- 1 deci krémlikőr
- 4 nagy evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 deci felvert tejszínhab
- 2 nagy evőkanál presszókávé
- 1 csomag zselatin expressz
Elkészítés:
A kekszet dolgozd össze a vajjal és egy kisebb befőttesüveg aljával nyomkodd egy mini tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe. A krémhez az összes hozzávalót dolgozd össze egy robotgéppel a zselatinnal, utána öntsd a kekszes réteg tetejére. Adj neki legalább egy órát a hűtőben, és ha van otton, kandírozott narancsszeletekkel vagy narancshéjjal ízesített tejszínhabbal is tálalhatod.
(A cukrot édesítővel is helyettesítheted, és akár ízlés szerint változtathatsz a mennyiségén, ha édesebben szereted a krémet.)