A meggyes-diós cobblert összerakni annyira egyszerű, hogy akár az első sütid is lehet

Nem a legszebben tálalható sütik a cobblerek, de egyrészt kit érdekel, másrészt még egy ok arra, hogy egy nagy adag tejszínnel és pirított dióval borítsuk be a nem tökéletesen szeletelt adagokat.

Ha dióból épp nincs otthon, de mandula vagy kesudió épp rendelkezésre áll, nyugodtan készítsd azzal ezt a finomságot, ha pedig vegyesen használod fel hozzá a magvakat, attól csak még finomabb lesz.

Egy kis diófagyi is finom lenne mellette.
Egy kis diófagyi is finom lenne mellette.krblokhin

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez:

  • 50 deka kimagozott meggy
  • 2 nagy evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál diólikőr
  • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő

A tésztához

  • 5 deka darált dió
  • a tetejére barna cukor és pirított dió durvára vágva (elhagyható)
  • 20 deka liszt
  • 10 deka puha vaj
  • 1 darab tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 nagy kávéskanál
  • 1.5 deci tejszín
  • 5 deka cukor
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, cukorral és a likőrrel, majd kanalazd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára. A tésztával is nagyjából ugyanennyi dolgod lesz: keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá a diót, sütőport, az ízesítőket és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek