Ha dióból épp nincs otthon, de mandula vagy kesudió épp rendelkezésre áll, nyugodtan készítsd azzal ezt a finomságot, ha pedig vegyesen használod fel hozzá a magvakat, attól csak még finomabb lesz.
Hozzávalók
A gyümölcsös réteghez:
- 50 deka kimagozott meggy
- 2 nagy evőkanál porcukor
- 3 evőkanál diólikőr
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
A tésztához
- 5 deka darált dió
- a tetejére barna cukor és pirított dió durvára vágva (elhagyható)
- 20 deka liszt
- 10 deka puha vaj
- 1 darab tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 1 nagy kávéskanál só
- 1.5 deci tejszín
- 5 deka cukor
Elkészítés:
Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, cukorral és a likőrrel, majd kanalazd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára. A tésztával is nagyjából ugyanennyi dolgod lesz: keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá a diót, sütőport, az ízesítőket és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre.