Nagyon szeretjük az ananász, csili és a méz kombinációját, miért hagynánk hát ki ebből a sütiből? A csiliből nem tettünk annyit, hogy a desszert csípős legyen, csak egy késhegynyi került bele azért, hogy még inkább előcsalogassa az egzotikus ízeket.
Hozzávalók
A gyümölcsös réteghez
- 25 deka ananász kis darabokra felkockázva
- 25 deka érett mangó felszeletelve
- 1 késhegynyi csili
- 1 nagy evőkanál porcukor
- 1 kisebb darab biolime leve és héja
- 2 evőkanál étkezési keményítő
A tésztához
- 25 deka liszt
- 1.5 deci tejszín
- 1 darab tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 5 deka cukor
- 1 mokkáskanál só
- 10 deka puha vaj
Elkészítés:
Kissé keverd össze a gyümölcsöket a keményítővel, cukorral, csilivel, sóval és a lime levével és héjával, majd kanalazd a keveréket egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára. A tésztával is nagyjából ugyanennyi dolgod lesz: keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá a cukrot, sót, sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre.