Ebbe az ananászos-mangós cobblerbe nálunk egy kevés csili is került

Tálaláskor egy nagy adag tejszínnel és kókuszpehellyel a legfinomabb.

Nagyon szeretjük az ananász, csili és a méz kombinációját, miért hagynánk hát ki ebből a sütiből? A csiliből nem tettünk annyit, hogy a desszert csípős legyen, csak egy késhegynyi került bele azért, hogy még inkább előcsalogassa az egzotikus ízeket.

Így tálalva ez az egyszerű desszert is lehet elegáns.
Így tálalva ez az egyszerű desszert is lehet elegáns.Wicki58

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez

  • 25 deka ananász kis darabokra felkockázva
  • 25 deka érett mangó felszeletelve
  • 1 késhegynyi csili
  • 1 nagy evőkanál porcukor
  • 1 kisebb darab biolime leve és héja
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

A tésztához

  • 25 deka liszt
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 darab tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 5 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Kissé keverd össze a gyümölcsöket a keményítővel, cukorral, csilivel, sóval és a lime levével és héjával, majd kanalazd a keveréket egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára. A tésztával is nagyjából ugyanennyi dolgod lesz: keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá a cukrot, sót, sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek