Még egy recept, hogy a szezont tökéletesen kihasználd: meggyes kocka vaníliás túróval

A túrós édességek között talán nincs is olyan, amiért ne rajongnánk, ez a meggyes változat is megér egy óra munkát. Ha még izgalmasabb végeredményt szeretnél, egy kevés mandulalikőrrel ízesített csokiganache kerüljön a tetejére.

Minek lefagyasztani a meggyet, ha most van lehetőségünk annyi süteményt enni belőle, hogy jól megunjuk a következő szezonig?

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 deka puha vaj
  • 20 deka cukor
  • 25 deka liszt
  • 1 kávéskanál
  • 4 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 bögre kimagozott meggy

A krémhez

  • 10 deka vaj
  • 70 deka túró
  • 1 kávéskanál
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 darab tojás
  • 2 nagy evőkanál liszt
  • 15 deka cukor
  • 1 kis doboz natúr sajtrém
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához keverd haborsra a vajat a cukorral, majd egyenként dolgozd el benne a tojásokat, végül a száraz hozzávalókat is add hozzá. Tedd a keveréket egy szilikontepsibe, és dobáld bele az előzőleg lisztben megforgatott meggyeket. 

A krémhez válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd fel és tedd félre. Dolgozd el egymással alaposan a többi hozzávalót, majd add hozzá óvatosan a fehérjét és simítsd a tészta tetejére. 175 fokon legalább 40 percen át kell sülnie. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek