Minek lefagyasztani a meggyet, ha most van lehetőségünk annyi süteményt enni belőle, hogy jól megunjuk a következő szezonig?
Hozzávalók
A tésztához
- 25 deka puha vaj
- 20 deka cukor
- 25 deka liszt
- 1 kávéskanál só
- 4 darab tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 bögre kimagozott meggy
A krémhez
- 10 deka vaj
- 70 deka túró
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2 darab vaníliarúd kikapart magjai
- 4 darab tojás
- 2 nagy evőkanál liszt
- 15 deka cukor
- 1 kis doboz natúr sajtrém
Elkészítés:
A tésztához keverd haborsra a vajat a cukorral, majd egyenként dolgozd el benne a tojásokat, végül a száraz hozzávalókat is add hozzá. Tedd a keveréket egy szilikontepsibe, és dobáld bele az előzőleg lisztben megforgatott meggyeket.
A krémhez válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd fel és tedd félre. Dolgozd el egymással alaposan a többi hozzávalót, majd add hozzá óvatosan a fehérjét és simítsd a tészta tetejére. 175 fokon legalább 40 percen át kell sülnie.