Még szép, hogy meggyszezonban előkerül egy jó kis hidegen készülő sajttortarecept, és ha szereted a különleges kombinációkat, a krémet egy kevés mentasziruppal és lime-mal is turbózd fel!
Hozzávalók
- 20 deka Oreo keksz összetörve
- 5 deka vaj felolvasztva
- 0.5 deci máklikőr
- 1 bögre magozott meggy
- 4 doboz natúr sajktrém
- 2 deci felvert tejszín
- 1 tasak expressz zselatin
- 1 mokkáskanál só
- ízlés szerint cukor vagy édesítő
- néhány csepp citromlé
- 6 evőkanál meggyszörp (elhagyható)
Elkészítés:
Keverd el az összetört kekszeket a vajjal és nyomkodd egy kis tortaforma aljába, majd adj neki 8 percet a sütőben. Közben a krémhez a meggyeken kívül minden hozzávalót dolgozz el alaposan egy robotgéppel, majd a gyümöcsöket is forgasd a masszába.
Ha ezzel is megvagy, halmozd a kihűlt tészta tetejére a krémet, és adj neki legalább 2 órát a hűtőben. A tetejét erdei gyümölcsökkel és egy kevés meggyszörppel ízesített zselatinnal tedd még különlegesebbé.