Vendégvárónak, ünnepekre, de akár hétvégi közös sütögetéshez is remek ez a süti, főleg, ha valami újat próbálnátok ki. Ha nagyon megszeretitek, tortaként is bevethető ünnepekkor. Ebben az esetben kávélikőrrel és mogyorókrémmel elkevert natúr sajtkrémmel készíthetsz rá gyors és ízben is hozzáillő bevonatot.
Hozzávalók
A tésztához
- 40 deka liszt
- 32 deka kristálycukor
- 3.5 deci langyos tej
- 2 evőkanál puha vaj
- 1 mokkáskanál só
- 2 tojás tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 nagy evőkanál instant kávépor
A krémhez
- 50 deka túró
- 10 vaj puha vaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 közepes doboz mascarpone vagy natúr sajtkrém
- 5 csapott evőkanál porcukor
- néhány csepp citromlé
A tetejére
- 1 tábla étcsokoládé
- 0.5 tábla tejcsokoládé
- 1 mokkáskanál só
- 1 deci tejszín
- 1 nagyobb teáskanál instant kávépor
Elkészítés:
A tésztához dolgzd el egymással annak száraz és folyékony hozzávalóit a kávé és a kakaó kivételével. Ha összeforgattad őket, felezd el a tésztát, és csak az egyik adaghoz add a kimaradt ízesítőket, így kétféle színű tésztád lesz.
A sárgát öntsd egy szilikontepsibe, majd mehet rá a barna is foltokban, amikbe fogpiszkálóval akár hulámmintákat is húzhatsz. (Ha tortaként készül, süsd meg külön a két tésztát, és a krém alapanyagaiból kevert masszával töltsd meg, ha kihűltek.)
Tedd a tésztát a sütőbe úgy 25 percre, majd tűpróbával nézd meg, hogy elkészült-e. Ha igen, mehet rá a túró és a legvégén a tejszínnel összeolvasztott, kávés csokoládéöntet.