A túró és a kávé ebben a sütiben tökéletes kombinációt alkot

Azt már nagymamánk reszelt túrósa óta tudjuk, hogy a túró és a csoki príma kis kombináció, de ha máskor nem, a Túró Rudi kapcsán biztosan felmerült már. Kávéval is finom a túrókrém, már mutatjuk is, hogyan hozd velük össze a tökéletes sütit.

Vendégvárónak, ünnepekre, de akár hétvégi közös sütögetéshez is remek ez a süti, főleg, ha valami újat próbálnátok ki. Ha nagyon megszeretitek, tortaként is bevethető ünnepekkor. Ebben az esetben kávélikőrrel és mogyorókrémmel elkevert natúr sajtkrémmel készíthetsz rá gyors és ízben is hozzáillő bevonatot. 

Egy szelet nem elég.
Egy szelet nem elég.Solstizia

Hozzávalók

A tésztához

  • 40 deka liszt
  • 32 deka kristálycukor
  • 3.5 deci langyos tej
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 2 tojás tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 nagy evőkanál instant kávépor

A krémhez

  • 50 deka túró
  • 10 vaj puha vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 közepes doboz mascarpone vagy natúr sajtkrém
  • 5 csapott evőkanál porcukor
  • néhány csepp citromlé

A tetejére

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 0.5 tábla tejcsokoládé
  • 1 mokkáskanál
  • 1 deci tejszín
  • 1 nagyobb teáskanál instant kávépor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához dolgzd el egymással annak száraz és folyékony hozzávalóit a kávé és a kakaó kivételével. Ha összeforgattad őket, felezd el a tésztát, és csak az egyik adaghoz add a kimaradt ízesítőket, így kétféle színű tésztád lesz. 

A sárgát öntsd egy szilikontepsibe, majd mehet rá a barna is foltokban, amikbe fogpiszkálóval akár hulámmintákat is húzhatsz. (Ha tortaként készül, süsd meg külön a két tésztát, és a krém alapanyagaiból kevert masszával töltsd meg, ha kihűltek.)

Tedd a tésztát a sütőbe úgy 25 percre, majd tűpróbával nézd meg, hogy elkészült-e. Ha igen, mehet rá a túró és a legvégén a tejszínnel összeolvasztott, kávés csokoládéöntet. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek